Over ons

Het paard is al sinds mensenheugenis van groot belang voor het eiland Ameland. Werden paarden in het verleden hoofdzakelijk gebruikt in de landbouw, als vervoermiddel en in de fokkerij, nu vooral voor recreatieve doeleinden.
Op het eiland werden paarden ook gebruikt voor het jutten op strand, het kruien van garnalen en het redden van drenkelingen. Het is dan ook niet vreemd dat de Amelander paardenhouderij landelijke bekendheid verkreeg.
Een prachtige ambassadeur voor de paardenhouderij op Ameland is de door paarden getrokken strandreddingboot die in Hollum is gestationeerd. Vele malen per jaar wordt gedemonstreerd hoe in vroegere tijden de reddingboot werd gelanceerd.
Op dit moment staat het paard voornamelijk in recreatief en toeristisch opzicht volop in de belangstelling. Vele paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland bezoeken het eiland en maken gebruik van de diensten van de verschillende paardenverhuurbedrijven op het eiland.
Onze rijpaardenverhuur heeft een lange historie. Al sinds de zestiger jaren worden rijpaarden verhuurd om, onder begeleiding van ervaren begeleiders, buitenritten door bos, duinen en over het strand te maken.

Naast het verhuren van onze rijpaarden bieden wij ook de mogelijkheid tot pensionstalling.
U kunt uw paard dus gerust meenemen naar Ameland, informeer naar de mogelijkheden.

Kom naar het eiland Ameland en bekijk de natuur eens vanaf de rug van een paard. Een rit door bos, duinen en het strand is een ervaring om niet te vergeten.

 

 

Bel met ons

Plan uw buitenrit!

0519 542 871
06 51369459

Onze locatie

Ameland

Bureweg 25
9163 KJ Nes
.

Vragen?

Stuur ons een bericht

Info@jutterspad.nl